Millhouses, Sheffield

A flagship project | Millhouses, Sheffield

We were commissioned by the owners of this fabulous property in Millhouses, Sheffield to renovate and extend their home.

Beautifully designed by award-winning CODA Bespoke, the generous new single-storey rear extension and double-storey side extension create a striking contrast to the period property’s traditional appearance. The extension comprises lots of steel and brick and block walls coated with synthetic render, the roof is a mixture of single-ply membrane trimmed off with VM zinc cladding. Glazing is a key part of the design with large aluminium window frames.

Internally every detail has been carefully considered to create a seamless finish and a home that provides exceptional living. Immaculately presented, flooded with natural light, airy and highly specified, it has been the subject of extremely prescriptive fit and finish regime.

Finishing details include: a stunning bespoke SieMatic kitchen designed and fitted by my fathers heart, a fantastic home cinema room produced by Bespoke Home Cinemas and beautiful parquetry thanks to Greyspace Flooring. Classic Crittal doors add timeless charm and ensure natural light fills every room.

The finished house is simply extraordinary, a luxurious family home to enjoy for many years to come.

Client

Mr and Mrs Spillings

Location

Sheffield

Architect

CODA Bespoke

Completion Date

August 2019

3D Virtual Tour

Let’s work together - call 0114 345 0083 or brief us on our contact form